creatii9
Castaniada: Rivulus Dominarum, la o noua editie
9 aprilie 2016
646x404
Meşterul popular care „sculptează“ în sticlă
9 aprilie 2016

Produse tradiţionale la „Târgul meşterilor populari”

creatii12

Sub genericul „Zilele Toamnei” şi „Târgul meşterilor populari”, Piaţa Revoluţiei din Baia Mare este, în aceste zile, gazda unei impresionante expoziţii cu vânzare de produse tradiţionale şi ecologice, de produse de artizanat şi articole meşteşugăreşti.

  • Bijuteriile artizanale, la mare căutare

În cadrul expoziţiei am găsit şi oaspeţi din alte colţuri ale Maramureşului, dar şi din alte zone ale ţării.
Maria Zapca a venit de la Săpânţa cu celebrele cergi de Săpânţa, ciorabi de lână, vestuţe de lână, pânză de casă, ţoluri, feţe de masă, zgărdane, magneţi cu Săpânţa ş.a. Standurile cu bijuterii au o mare căutare în rândul doamnelor. Cu bijuterii din lemn, os şi ceramică au venit artişti din Cluj, Baia Mare, dar şi din Turda sau din alte zone ale ţării.

  • De la pahare pentru îndrăgostiţi, la miere în vase de lut

Lucruri inedite se găsesc la standul meşterului popular sticlar din Turda, care a venit cu sticlărie artizanat. „Avem aici pahare de criză, dar şi pahare pentru îndrăgostiţi şi multe alte obiecte, unele dintre ele specifice anumitor zodii. Eu le-am creat în propriul meu atelier”, a mărturisit Mircea Sin. Nu lipsesc nici standurile cu legume şi fructe sau cele unde stau îmbietor aşezate borcănaşele cu zacuscă, dulceaţă sau diferite sortimente de miere.  Atmosfera de sărbătoare a fost amplificată la „Zilele Toamnei” şi la „Târgul meşterilor populari” de acordurile muzicale şi buna dispoziţie adusă zilele acestea, la scena din Piaţa Revoluţiei, de ansamblurile de copii din Baia Mare, Fărcaşa, Satu Nou de Sus, Ansamblul Maramureşul din Vişeu de Sus, Ansamblul Tradiţii Maramureşene ş.a.
Expoziţia va fi deschisă până duminică, 25 septembrie.

 

http://www.glasul.ro/main_numar.php?show=12&lang=ro&name=&numar=2011-09-24