digi 24
INEDIT. Un meșter sticlar din Turda a inventat paharul îndrăgostiților
9 aprilie 2016

Pahare pentru îndrăgostiţi

creatii11

După 30 de ani de muncă într-o fabrică de prelucrare a sticlei din Turda, odată ieşit la pensie, Mircea Sin şi-a transformat profesia în pasiune şi hobby. El şi-a amenajat acasă un atelier de sticlărie unde realizează obiecte inedite şi spectaculoase pe care le vinde apoi la târgurile organizate în ţară:

Am acasă atelier de sticlărie, unde, tuburile din sticlă termorezistentă sunt prelucrate la 1.600 de grade, se topesc şi se îndoaie până sunt aduse la forma dorită. Sticla îmi permite să jonglez cu ea, iar astfel realizez aceste obiecte.(Mircea Sin).

Suporturile pentru lumânări, carafele, clepsidrele, notele muzicale şi semnele zodiacale, sunt doar câteva dintre obiectele realizate din sticlă de Mircea Sin. Însă, cu adevărat inedite sunt paharele cu pai pentru vin, în special acelea cu două paie,destinate exclusiv îndrăgostiţilor.

Pe lângă paharele cu un singur pai, mi-am zis că pot să fac ceva şi pentru cuplu. Sunt spectaculoase, amuzante şi sunt destinate în special tinerilor care doresc să savureze un moment special. (Mircea Sin).

Mircea Sin spune că deşi obiectele din sticlă pe care le expune pentru vânzare sunt inedite, profitul de pe urma acestora este o loterie. Dar nu contează, atâta vreme cât realizarea lor rămâne un hobby foarte drag.

 

Stela Tudor

 

http://radiocluj.ro/2015/06/03/pahare-pentru-indragostiti/