mircea sin
Tradiţionalul, autenticul şi specificul şi-au dat mâna la “Satul Sălăjean”
9 aprilie 2016
creatii10
VIDEO – MESTESUG DE SUCCES – Un sticlar din Cluj a cucerit cumparatorii prezenti in targul Verii Baimarene 2013
9 aprilie 2016

Cu dragoste şi răbdare, Mircea Sin face artă din sticlă

sti1

15/07/2012 13:30:25 Andreea BOJOR

REPORTAJ

De peste 30 de ani lucrează cu sticlă, iar în ultimii cinci a creat adevărate opere de artă din sticlă! Mircea Sin face obiecte personalizate din sticlă, dar şi pahare inedite numai bune pentru cadoul perfect pentru cei dragi. Dacă vreți să dăruiți celor dragi pahare din sticlă cu pai, grăbiți-vă, îl mai găsiți pe artizan doar astăzi, pe Pietonal.

”Am făcut şcoala profesională la Turda şi apoi m-am angajat la fabrica de sticlă din Turda. Am peste 30 de ani de când lucrez cu sticlă, iar în ultimii cinci am făcut obiecte personalizate şi deosebite”, povesteşte Mircea Sin.

Bărbatul a încropit acasă un mic atelier în care lucrează cu multă dragoste obiecte mai deosebite din sticlă.

‘Cumpăr sticla din Germania şi acasă am un atelier unde o prelucrez. Fac multe lucruri din sticlă, nu este greu şi îmi place extrem de mult”, ne spune Mircea Sin.

Pahare cu un pai sau cu două, flori sau animalele corespunzând fiecărei zodii, sunt doar câteva dintre obiectele din sticlă cu care Mircea Sin se poate lăuda și pe care le-a adus la Bistrița să le ofere de zilele orașului.

”Pot să fac aproape orice. Sunt unii care vor anumite lucruri, îmi arată modelul şi eu îl fac. Pentru un pahar spre exemplu lucrez cam o jumătate de oră, iar pentru un scorpion cam o oră. Sunt obiecte frumoase şi numai bune pentru un cadou mai special”, își laudă marfa meșterul sticlar.

Obictele făcute de Mircea Sin au mare trecere şi bărbatul povesteşte că sunt foarte mulţi care le cumpără pentru a le oferi cadou. Preţurile nu sunt foarte mari. Un pahar, de exemplu, poate fi cumpărat cu 10 lei, iar un simbol al zodiacului costă numai 15 lei.

”Nu câştig foarte mult, dau bani pe materia primă, pentru oxigenul pe care îl folosesc pentru a prelucra sticla, pentru drumurile care le fac la târguri, cazare, deci nu rămân cu foarte mulţi bani. Îmi place ceea ce fac, este o pasiune pentru mine şi cred că acest lucru este cel mai important”,ne-a mai spus Mircea Sin.

http://www.bistriteanul.ro/cu-dragoste-si-rabdare-mircea-sin-face-arta-din-sticla-1342348225486.html